ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΣΟΧΗ


Ολοένα και πληθαίνουν καθημερινά οι περιπτώσεις, που "εισπρακτική εταιρεία" καλεί έναν ανυποψίαστο δανειολήπτη και τον ενημερώνει, ότι είναι οφειλέτης δυνάμει της τάδε σύμβασης (την οποία ο ίδιος τις περισσότερες φορές αγνοεί), η απαίτηση της οποίας όμως έχει εκχωρηθεί από την τράπεζα σε εταιρεία της αλλοδαπής. 

Ο κακόμοιρος ο οφειλέτης μάταια προσπαθεί με ερωτήσεις να καταλάβει τι σημαίνουν όλα αυτά, και καθώς η εισπρακτική εταιρεία δεν είναι σε θέση να του δώσει σαφείς απαντήσεις, παρά μόνο του λέει ότι αν βρεί κάποιο ποσόν είναι διατεθειμένη "να του κουρέψει το 70% της οφειλής του!!!" , αυτός καταφεύγει στην Τράπεζα, ζητώντας αναλυτική κατάσταση των οφειλών του. Εκεί τα πράγματα μπλέκουν ακόμα περισσότερο, όταν η Τράπεζα του απαντά ότι δεν είναι γραμμένος στα αρχεία της!!!
Προσοχή συνιστάται στις περιπτώσεις αυτές. Αν σας τύχει κάτι παρόμοιο, πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε δικηγόρο, ο οποίος θα ελέγξει αν πράγματι υφίσταται αυτή η απαίτηση. Αν υφίσταται η απαίτηση, θα πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω  αν έχει  αυτή εκχωρηθεί, οπότε, ο εκχωρητής-τράπεζα παύει να είναι πλέον πιστωτής του οφειλέτη. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω αν αυτή η εκχώρηση έχει γίνει νόμιμα. Δεν χρειάζεται πανικός λοιπόν. Το μόνο που απαιτείται είναι να γίνουν ορισμένες συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου όλοι μαζί να αποδυναμώσουμε την  καταχρηστικότητα και το θράσος των εταιρειών αυτών.