Υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Υπερχρεωμένα νοικοκυριά


Το γραφείο μας είναι από τα πρώτα σε όλη την Ελλάδα που ασχολήθηκε με το νόμο 3869/2010, γνωστό ως «νόμο Κατσέλη» για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4161/2013, αν είστε φυσικό πρόσωπο, μισθωτός, δημόσιος ή  ιδιωτικός υπάλληλος, συνταξιούχος, ελεύθερος επαγγελματίας, ή μικρέμπορος, μπορείτε να υπαχθείτε στο Νόμο 3869/2010 περί ρύθμισης των  οφειλών υπερχρεωμένων  φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όπως τροποποιήθηκε από το ν.  4161/2013, έχετε το δικαίωμα να ρυθμίσετε τα χρέη σας, καταθέτοντας αίτηση στο αρμόδιο δικαστήριο.
 

Στα πλαίσια αυτά, το Γραφείο μας, στελεχωμένο με έμπειρους δικηγόρους, οικονομολόγους και λογιστές, με πολυετή εξειδίκευση στο τραπεζικό δίκαιο και τη ρύθμιση οφειλών, αναλαμβάνει υπεύθυνα σε όλη την Ελλάδα: 


  • τη δωρεάν ενημέρωσή σας για το νόμο και τις σχετικές διαδικασίες
  • τη σύνταξη και κατάθεση της αίτησης στο  αρμόδιο ειρηνοδικείο
  • τη νομική σας κάλυψη  ενώπιον του Ειρηνοδίκη κατά την ημερομηνία επικύρωσης του προδικαστικού συμβιβασμού  ή της προσωρινής διαταγής και κατά την ημερομηνία συζήτησης της αίτησης
  • την προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων από κάθε καταδιωκτικό μέτρο
  • τη σύνταξη ανακοπών και αναστολων κατά διαταγών πληρωμής

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ με το Νόμο 4336/2015Τον Αύγουστο 2015 τροποποιήθηκε ο Νόμος 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη)  με το Νόμο 4336/2015. Οι βασικότερες αλλαγές είναι οι ακόλουθες:

Διαβάστε περισσότερα >>Έφεση στα υπερχρεωμέναΌλο και περισσότερο πληθαίνουν οι εφέσεις στα υπερχρεωμένα, είτε από την πλευρά των τραπεζών είτε από την πλευρά των δανειοληπτών, καθώς πλέον οι δικαστές απορρίπτουν το 40% τουλάχιστον των αιτήσεων υπερχρεωμένων.